Saturday, October 6, 2012

im bek.....im bek......???





ahhhhhhh....rasa agak lama aku x update entri aku kat sini..lately ni rasa malas je menaip dan berfikir untuk buat entri..so arini aku demam stay kat umah je..jadi jari jemari aku arini terasa gatal nak updated kat sini....erm ape ya aku nak cerita kan......

erm ok..aku cite hal2 aku je lah...life semakin ok dan menarik..menarik dari semua segi,keawangan...kerja dan bla...bla...so aku suka dengan aku life aku skanh...releks dan tenang..syukur alhamdulilah...semua rezeki dan puji-pujian datang dri Tuhan Yang Maha ESA...aku harap akan kekal sampai bila2...tapi.....x semua perkara yg indah akn berkekalan..pasti akan berlaku perkara yg x indah....dan buruk...lumrah kehidupan manusia...aku hanya mampu tunggu dan lihat ape yg akan berlaku selepas ni....

ape yang penting kesusahan atau musibah yg akan berlaku nanti,aku anggap salah satu asam garam dalam kehidupan...ape yg penting  aku perlu ingat setiap musibah pasti ade jalan penyelesaian kerana aku yakin setiap kesusahan yg aku alami kerana Allah masih menyayangi aku,supaya aku ingat siapa aku?Apakah tujuan hidup aku?dan benarkah aku berada dilandasan yg benar...supaya kehidupan aku dirahmati..insyallah..

Meniti hari demi hari..tahun demi tahun...aku sering tertanya..apakah pencapain kehidupan terbersar dalam kehidupan aku?adakah aku seorang yg berjaya?adakah aku seorang yg berguna?jawapan itu aku masih tercari-cari lagi...biarlah sampai hujung nyawa aku akan sentiasa persoalkan diri aku utk soalan begitu supaya memberi semangat yg lebih untuk aku memajukan diri aku...Bukan maksud aku tidak bersyukur ape yg aku ada sekarang,cuma aku ingin pastikan aku benar2 berjaya dan perolehi apa yg patut aku kecapi...

sampai sini saje entri aku kali ini..supaya kalian semua dapat doakan yg terbaik utk diri aku dan juga diri kalian...semoga Allah merahmati kita semua..insyallah..amin.....