Monday, April 16, 2012

karangan budak UPSR



Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.
Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.

Blogers gegurl!!

gambar hiasan


colourfull blog
sekadar gambar hiasan
~~~Aku tertanya-tanya kenapa mengapa blogers ramai gegurls dari lelaki..top ten blogers pun banyak dari gegurls..so scary kan..so oleh sebab sikap aku yang selalu curious,aku pun buat research sikit..dari ape yang aku tahu la kan daripada research x tahu la korang macam mane kan..perempuan ni memang rajin menaip kerana aktiviti sosial diaorang pun kurang,,tapi bagi perempuan moden ala-ala spice girl la kunun berbeda pula,diaorang bnyk aktivitis sosial diaorng..kalau lelaki ni memang malas nak menaip dan tepacak depan pc 24hrs 7 days..lelaki lebih prefer lepak ngn kawan2 sebulu diaorang..dan juga aku buat kajian lagi kenapa ramai juga blogers banyak dari kalangan remaja..so daripada pendapat aku..remaja banyak perasaan yang diaorang pendamkan,biasala umur nak meningkat,macam-macam diaorang rasa dan terasa..so kat blog ni lah tempat diaorng meluahkan perasaan,samada dari segi peribadi atau pun hal2 diaorang dan juga blog ni kan leh wat colurfull bagai so remaja suka la bende2 macam ni...so teringat pulak zaman myspace..kalau korang x percaya cube walking blog remaja-remaja ni..mesti meriah blog diaorang..ade bunga-bunga bagai,luf-luf gitu...haha..btw comel diaorang nie...so bagi aku pencipta blog ni sangat bijak...

so konkulasi dier perempuan memang lebih rajin dari pelbagai aspek x kisah la mengupdate status kat fb ke,twiter or ape2 je diorang memang rajin tahap gaban...x tahu lah pendapat korang macam mane...

kalau ader pendapat yang berbeza sila-sila share kat sini....

ape yang boleh aku cakap korang memang osome!!seowesome mr os....hahahahhaha

monday yang awesome weh!!!



~~~~ya isnin kembali lagi yang dimana hari yang paling terasa lemau...macam biasa mesti x de mood nak berkerja...mencuba untuk mencari mood dikala otak beku tahap ice cube..kenapa dan mengapa pabila menjelang hari isnin kita mesti terasa macam ni..mengikut kajian doctor john abu keker,tindakan dan pemikiran manusia yang menyebabkan diri terasa sebegini..apabila otak manusia dilatih lebeih dari 5 kali,maka ia akan menjadi satu tabiat dimana akan menjadi ikutan sehingga ia mati..itu sebab menjelang isnin je korang akan rasa lemau selemau nye,disebabkan korang latih diri korang jadi macam tue..cube korang latih diri bila isnin je mesti rase awesome,kompem datang je isnin korang mesti rase seawesome giler-giler...ni nak citer lagi,semalam aku de lepak putrajaya umah kazen aku...hehehe...tue pun nak bgtahu kan..hahaha...ingat nak la lepak snap pic leh la upload dalam entry,tapi hujan lebat da..dapat snap beberape keping je..so nanti aku upload kan...so sampai sini saje entri kali ini....aku tahu x menarik entri ni..tapi apedehal blog aku kan...hahahaha...salam....~~~~