Tuesday, April 3, 2012

CCC(triple c)





sekadar gambar hiasan


~~Ahakz..keje aku hari nie..bosan nye aku nak keje,kalau x keje pun buhsan..tapi naik tepu aku nak keje kat sini..hari-hari bende yang same kene cakap..sampai air liur pun dah kering..tapi ape boleh buat keje je sementara waktu..ade keje lain aku tukar la..kalau aku keje goyang kaki kan senang....mat ko buat ape tu..tertonggeng-tonggeng aku tengok..x kan kat opis pun nak buat part time..agak-agak la..ko ni mat!!pala arnab lu haikal,aku tengah cari duit aku jatuh bawah meja nie...tolong aku cari haikal..eh mat aku nak tanye ko la kan,agak-agak ada mase depan x kite keje ni?ko ni haikal x abiz2 tanye pasal mase depan...mesti la ade..ko nak tahu x?secerah-cerah matahari cerah lagi mase depan kita tau?banyak la ko cerah matahari bagai..ko ni bab bg pepatah ko memang terer mat...

Eh haikal ade gadis moonwalker la kat depan tue...ah ko ni mat,pantang nampak gadis..`eh tapi haikal comel kot gadis tue...comel,menarik,tertarik dia memang debom..dah la mat aku nak gi toilet jap,prb 5 minit tengok..layan ko je mesti nak terkencing,ntah muka ko ni jenis muka batu karang ke ape..k lah aku gi dulu...

~~`Eh sape budak tue?nape aku rase lain macam je tengok dia,nape meremang bulu roma,nape darah aku macam stuck je...nape rase mcm kebas je badan..nape rase macam x de kaki?nape jantung berdegup laju?ape da macam-macam aku rasa ni..pelik je rasa nie?alamak senyuman dia betul-betul buat aku rase macam x bernafas..kenapa boleh sampai macam nie sekali..hebat nye dia..ntah-ntah dia ade susuk mak dara?eh x mungkin..uit dah hilang?aku ni berkhayal ke?kejap nye hilang..macam chipsmore....

~~`Mat tadi aku nampak bidadari mat,sumpah stock wat bini..alahai,gile bayang aku mat..aku rasa aku betul-betul dah jatuh haty mat..tolong aku mat..ko ni dah kenape haikal?dah kene sampuk ngn penunggu tandas ke?tiba-tiba gila tongkot...ke ko amik dadah ni?kepala arnab lu dadah..aku bebas dari dadah kot,katakan tidak pada dadah!!yerlah haikal,ko cube cite ape yang ko nampak tadi sampai sawan macam ni?tadi aku nampak satu perempuan ni,halamak mat,memang menepati ciri-ciri wanita idaman,senyuman dia nampak sangat keayu an,kesopanan dan kesusilaan..hehe..tapi aku pandang lagi sekali dia dah hilang,aku rasa dia mungkin satff baru masuk keje kot..Ah ko haikal,tadi kate aku x boleh nampak perempuan sikit,ko tue tengok pempuan sampai jadi strokk macam ni..lagi teruk dari aku..tapi mat dia ni memang lain dari lain,x penah aku tengok pempuan aku rasa macam ni..nak cakap cantik dia biasa je,tapi ntah la bila tengok je dia aku rasa unik sangat,umpama bunga teratai kembang dikala hujan..hehehehe..bermadah berhelah lak aku mat!!!haha..saya suka..saya suka....

~~`Dah dua hari aku x nampak budak tue,dia keje pagi ke petang?kenapa x nampak-nampak dia lagi,ika ko kenal x pempuan yang aku suka tue?perrempuan ko suka?sejak bile ko suke pempuan?bukan ko suke laki ker..ko ni ika mulut memang bau longkang kalau bercakap,betul la haikal,ko tue tibe-tibe tanye aku pempuan ko suke,mane la aku nak tahu,ko x penah cakap pun!!ha!! tue dia,ika tue la budak yang aku suka tue!ok x?yang mane haikal?ala yang baju kuning tue..owh yang tue...ko tunggu jap,eh ika ko nak buat ape?ko tunggu la kejap aku baitahu dia ko suka dia,weyh ika ko jangan buat giler,malu aku!!!bengong ika dia pergi betul-betul,adus macam mane nak letak muka aku ala-ala tom cruise nie,alamak dia pandang sini..alahai manis nye muka dia senyum..sakit jantung aku...


~~`Sah memang aku suka dia,sebab aku senyum sorang-sorang kalau aku terbayangkan muka dia,tapi aku x tahu name dia,umur semua aku x tahu..yang aku tahu aku suke dia..hehe..gedik je bunyi..ah bak kate pepatah nak seribu daya x nak seribu dalih..so plan pertama,suruh ika pergi menyiasat latar belakang dia...
`haikal aku dah tahu name budak pempuan yg ko gila bayang tue,nama dia erin staff baru,rupenyer kawan aku satu department dengan dia,dia kat dept customer support,member aku duk sebelah dia jer..nanti aku mintak tolong member aku tanya fb dia..nanti ko add la dia kat fb,senang sikit ko nak tegur dia kan..`bagus juga ika ni,macam tanda-tanda aku ade jodoh dengan dia jer..eh haikal tue erin,wah hari ni dia pakai baju wane biru la haikal,so sweet..ah ko ni ika sibuk je..tapi kan ika memang sweet,kenapa eh ika setiap kali aku tengok je erin tue mesti aku rase macam nak pengsan,kau tau x ika,bila aku pejam je mate mesti aku terbayang muka erin yg manis tue..sejuk je hati kalau aku terbayang..kenapa eh ika?haikal ni la dinamakan angau lalat hijau..ko tue dah teruk angau nyer..

~~`Haikal,ko tau x kite kene pindah branch lain kat shah alam,eh mat biar betul ko ni,mane ko tahu?la betul haikal hr dah kuar memo,kite kene pindah isnin nex week kat shah alam,adus mat,camne ngn erin aku kat sini,aku baru nak mulakan angau aku..lepas ni x dapat tengok la erin tue..haikal satu je aku nak bagitahu ko,ada aku kisah!!macam ni lah ko mat,x pelah aku ade 4 hari lagi nak tengok dia..~~``dah dua hari aku x nampak dia,dia mc ke cuty?eh aku kan leh access scehdule staff?heheh,lol dia annual leave sampai jummaat ni..memang x la aku nak tengok dia lepas ni,isnin ni dah kat shah alam,ape boleh buat mungkin x de rezeki....`haikal ni email erin,aku dah mintak kat member aku,ko add la dia kat fb,hehe,tq erin,cepat dan pantas ko buat keje kan..

~~`So aku pun add la erin kat fb,setiap hari aku menanti approve aku,tapi x jugak approve..dah masuk minggu ketiga tapi nx jugak approve,maybe dia x online fb sangat kot,x pe kite tunggu dengan penuh sabar.dah sebulan ni dai x approve pun aku lagi,janggut pun dah sampai kedada,hehe..maybe dia x nak approve aku kot..tengok profile pic dah tukar..hurm sedeh-sedeh..hehe..ingat balik cogan kata aku,terus jadi semangat,nak seribu daya,x nak seribu dalih..so x pe aku tunggu la dengan penuh sabar...bagaikan punggukl rindukan bulan aku menanti..hehe,pandai juga aku bermadah kan..ika erin x approve pun aku lagi,sedeh ni,rasa macam hati nie kosong jer..dah la lama x nampak..dah bersawang haty ni ika,dia x approve jugak..ala ko sabar la haikal,nanti dia approve la tue...ko jangan nak awan nano sangat haikal..getik aku tengok....

~~`1 notification!~erin has been your friend,write on her wall!!yez..yez...yez...yez.....yezz...banyak yez aku kan,erin dah approve aku,macam nak pengsan dan macam x percaya...owh dunia yang fana..lalala..tergumbira pulak..alamak!!jeng..jeng..jeng....ni yang menyahat hati ni..rase macam kosong pulak jiwa ni..adus mengapa ini harus berlaku...status:in relationship...erm tue la status kat fb dia..sekali dia dah ade bf la..hancur hatiku jadi keping-keping..erm x pelah dia dah de bf kan..so biar je lah..x salah kawan..tegur la  kejap kat fb chat:

haikal:hye,hampir dua bulan baru awk approve eh
erin:hye,yerla dah x kenal,memang x approve
haikal:owh..yerker..ni awk kenal x sape saya?
erin:kenal kot..
haikal:macam mane awak kenal?
erin:adela..hehehe
haikal:hehe..ok btw tenkz ya sebab approve
erin:same-same
haikal:awak gune bb eh?
erin:aah
haikal:nak bb pin....

heheh..sejak dari tue aku rajin bbm dengan erin,tp sebagai kawan je lah..dia pun dah de bf..memang susah nak terima kenyataan dia dah de bf,tapi ape leh buat mamat tue lebih bertuah,hanya dapat doakan yang terbaik buat sidia..hehe..aku?macam ni la..hahaha..suka kat seseorang x semestinya nak kene bersama-sama kan..so ape de hal..hepy-hepy sudeh...tamat lah cerpen cinda x rela ni..hahaha..rekaan semata-mata..utk tatapan korang..sekian wasalm.,....