Wednesday, March 28, 2012

GEMPAR(aku bukan minah rempit)

tergempar..seekor minah rempit telah dilaporkan membawa diri kerana telah dituduh merempit dengan selamber nya...menurut berita yang diterima dari mak jemah,minah ini telah dipaksa menjadi minah rempit,dan telah ditangkap gambar nya seperti dibawah...siapa la yang sanggup memaksa minah ini menjadi minah rempit..kesian ia kerana diperlakukan sebegitu rupa..pada yang diluar sane jangalah memaksa sesorang yg tidak rela...sesiapa yang memaksa tanpa rela boleh dijatuhi hukuman 1/3 kanun kesiksaan penjara 3 tahun atau denda 5 ribu jika disabit salah...gambar seperti dibawah


ALIFRENJI BLOGSPOT

SAYA MELAPORKAN DARI BERITA TUNGANG DAN LANGGANG

REMPIT SANE REMPIT SINI,
NAIK MOTO HONDA WAVE RAID,
JANGANLA ANDA MEREMPIT,
KERANA IA MEMBAHAYA DIRI..

SEKIAN....


the curve damansara

ok entri kali ni aku nak kongsikan dengan korang tempat-tempat beriadah pada hujung minggu!!saje nak share ngn korang..x dapat royalti pun mahu pun duit tepi..hehe

1-tempat ni kalau korang nak lepak bawak anak pun sesuai or nak berdating pun sesuai..coz kat situ banyak entertaiment bukan setakat entertaiment,korang nak makan-makan yang sedap-sedap pun banyak kat situ.

2-tempat ni x sesak dan complex macam sesetengah shopping complex yang lain yang agak susah nak berjalan..kadang boleh tersesat...macam masuk dalam hutan rimba kan..

3-so ape yang bez kat sini.setiap minggu tempat ni akan adekan event..macam-macam event ade..kalau korang bernasib baik korang akn jumpe artis feveret korang..macam aku dah penah jumpa jesicca alba lepak situ..keh..keh...gurau je...

4-bukan sekadar entertaiment,shopping mahupun shopping dress korang..tempat ni pun dah macam lokyat..ade jual gajet yg korang nak..senang nak cari...korang x kan tersesat...gajet semua original.kalau lokyat tue korang akn jumpa barang yg bnyak bukan ori kan..

5-tempat ni korang x kan jumpa shah rukh palsu..mahupun ariel peter pon..sebab tempat ni x de mat-mat indon or bangla..bersih punye tempat..so bau-baun kurang la..kalau terjumpa gak..itu mungkin perkerja contrak dekat area tue amik angin jap...hehehe

6-tempat ni konsep dia open air shopping complex..memang rileks..aku selalu juga la gi sini lepak2 tgk movie..sini sangat selesa..x susah..memudahkan aku dan dekat ngn rumah aku..hehehe...x yah gi jauh-jauh..so kalau korang nak cari tempat yg selesa dan nyaman mahupun chillex,gi lah sini..

ok kat sini ade bape keping gamba aku snap..korang tengok-tengok lah yer.....

alifrenji blogspot

alifrenji blogspot

alifrenji blogspot

alifrenji blogspot
so cantik kan tempat ni..selamat melepak ya!!!

ERTI RASA~~

sekadar gambar hiasan


ape yang korang rasa bila tengok sumone yang cantik dan hemsem?ingin memiliki?ingin mendekati?sedangkang kita tidak tahu latar belakang nyer?persoalan nya..mengapa kita rasa begitu?kenapa tidak pada orang yang kurang menarik?mengikut kajian atau fakta,manusia boleh membuat keputusan dalam sesaat mengenai perasaan mereka..sebab itu perasaan rasa manusia sangat unik..apabila manusia berfikir mengenai kecantikan dan kehemseman ia akan mengeluarkan cecair dalam minda manusia utnuk merembaskan didalam hati..


pernah x korang rasa bila berhadapan orang yang anda sukai.anda akan gementar..hati berdegup laju,kepala rasa pening,tapi dalam pada masa yang sama anda terlalu gembira...unik kan perasaan macamtue..saya pasti ramai penah rasa keadaan begitu....sangat menarik kan perasaan tue..


dalam menghuraikan erti rasa ni..saya nak citer sikit la...apabila kita menyukai seseorang x semestinya kita harus memiliki atau menyangi..cukup lah kita sekadar ada rasa suka..kerana itu perkara normal bagi manusia..sebab manusia dilahirkan dan dibesarkan dengan perasaan kasih sayang..anda adalah orang yang sempurna kalau mempunyai perasaan begitu..walaupun anda sudah berumur sekalipun anda pasti akan berasa perasaan begitu....pesan saya guna lah perasaan itu sebaik mungkin..kerana ia terlalu unik..apa yang saya huraikan hanya lah basic...sebab perasaan tue x dapat dihuraikan melaiankan anda sendiri merasai nya..sekian entri saya kali ini!!!