Thursday, December 13, 2012

Holiday hujung tahun...

So baru-baru ni aku ada pergi becuti di tioman,kali ni di sun beach,selama 3 hari 2 malam,so percutian kali nie amat mengkecewa kan,x la best mcm aku gi sebelum ni.lagi pun time aku gi bln 12,time musim tengkujuh so memang la x bez..banyak aktiviti ditutup,snorkeling tepi pantai je lah,sebab diaorang tutup semua...sangat merugikan..so aku nasihat kat korang klu nak gi gi lah time bln 5..time tue sangat ok nak gi bercuti..

So next plan percutian aku akan datang mungkin krabi island thailand insya allah..kat sini aku serta bebrape keping gambar untuk tontonan korang semua..sekian wasalam



















Thursday, December 6, 2012

Demi masa


Demi masa...

semakin hari semakin tua..hehehe...tua ke?tua kot...banyak bende aku nak buat..tapi takut x ckup mase..entahla lately ni aku rase x sedap hati je..macam ade sumting yg akan berlaku kat diri aku..semua bende aku nak buat dengan cepat..emosi pun x stabil..klu rase hepy,hepy sangat..klu rase rimas sangat merimaskan..."haih...selalu sangat aku mengeluh ni.."

kadang rasa risau sangat dgn diri ni...asyik ingat mase je...dalam mengingati mase,aku nak wat semua bende yg aku rase nak buat,tapi otak selalu berfikir sempat kah aku nak buat?ape la yg aku fikirkan aku pun x tahu...kadang2 rase penat juga mcm ni...mcm ade sumting yg akan berlaku...

Adakah yg sebenarnya aku lali dan alpa dengan duniawi?adakah aku manusia yg tidak pernah bersyukur?adakah aku manusia yg lupa diri?adakah aku manusia yg bongkak dgn apa yg aku miliki?adakah disebabkan semua ni aku rasa mcm ada sumting yg akan berlaku..semoga aku jauh dri rasa-rasa angkuh dan sebagainya.


Ya ALLAH aku mohon doa darimu supaya lindungi lah aku dari perkara-perkara buruk...dan juga kepada KAU juga aku berserah pada qada dan qadar...AMIN....

-----------------------------------------------------------------
DOA Kesejahteraan

Ya Allah, kami mohon kepadaMu, agar diperelokkan agama yang menjadi pegangan urusan hidup kami, dunia yang menjadi tempat sementara hidup kami, akhirat yang menjadi tempat kami akan kembali, jadikanlah hidup ini untuk menambahkan kebaikan dan mati kami untuk merehatkan diri dari segala keburukan.
Ya Allah, perbaikilah diri antara kami, jinakkanlah antara hati kami, tunjukkanlah kami jalan yang selamat, selamatkan kami daripada kegelapan kepada yang terang, jauhkanlah kami daripada perbuatan keji, baik yang nampak, mahupun yang tersembunyi, ya Allah, limpahkan keberkatan kepada kami, pendengaran dan penglihatan kami, para isteri dan anak-anak kami, sahabat handai dan rakan taulan kami serta pemimpin kami yang telah berjasa kepada kami.

SOURCE:MR.GOOGLE

Tuesday, December 4, 2012

Owh My Entri

Ahhh agak lama x update entri..agak malas nak menaip..tapi utnuk mensucikan semula sesawang di blog aku ni,aku pun update la sikit...so cite mcm ni..pagi ni aku masuk keje,terbuka la satu lagu ni...alahai suka pula aku dengar..so aku pun ulang 3-4 kali...jadi sangat la bez...terkenang kembali zaman2 muda-mudi..hehehe mcm tua je kan..tp tue lah aku x tahu nak ckp mcm mane perasaan yg aku rase bila dengar lagu ni..unik sangat..rase dah lame perasaan mcm tu aku x rase...hahaha sory terjiwang...xoxo

so x lama lagi nak tahun baru kan..so aku mencari idea untuk berazam..hehehe...klu korang ade idea sila kemuka kan...so untuk cite thn 2012 aku rase ok la bg aku..nak kate banyak bez sangat pun x la bez sangat..boleh la sikit2..ade baik buruk..biasa la circle of life kan...

so utk tahun 2013 ni aku akan buat life aku bertambah menarik tertarik dan memang debom...dan akan menghargai sesuatu..tiada istilah main2 dah..al maklum lah umur semakin meningkat...banyak perlu perubahan..perubahan utntuk kebaikkan dan kesenangan..korang ape lagi sila lah doa2 kan yg terbaik  utk life aku...aku pun sentiasa mendoakan kebaikan untuk korang..insyallah...heeeee

oklah sini aku bg link lagu yg aku dengar tue..klik disini  

so free nanti aku update lagi entri ini......