Monday, May 21, 2012

bulan 5 yang indah!!



bulan 5 ni bulan yang paling best bagi aku ..banyak kenangan manis aku bulan 5 ni..walau bulan 5 ni aku banyak keluar duit dari mennyimpan,tapi aku rasa hepy sangat...masuk je awal bulan 5 aritu sampai skang macam2 hal dah berlaku..semua bende yang baik2 pula tue..belum lagi yang x baek..tapi bak kate  orang kita akn jumpa juga bulan yang x baek..bulan yang akn mengdownkan kita...sebelum sampai ke bulan tue baik aku hayati saki baki bulan 5 ni..ape-pun aku sangat sayang bulan 5 kali ni..semoga berkekalan sampai hujung tahun ni..sekian wasalam.....

Friday, May 18, 2012

aksi panas!!!

wajib tonton

-actor by aspa bulu


video
layan lah video ini ya..............

Monday, May 14, 2012

fall in love wif tioman



arghhh tioman,kenapa mesti aku kerja arini..aku baru nak lanjutkan percutian aku...sangat la bez tioman tue...x sangka aku dah jatuh cinta kat tempat tue..cantik,indah,tenang dan sangat la bez..walaupun aku gi hanya sekejap tapi haty sangat la terasa riang sekali..giler bez!!suke pempuan pun x rase macam nie..ya aku dah jatuh cinta dengan tioman....hebat sekali ciptaan tuhan yang maha esa..ok sini aku nak short story kan pecutian aku di tioman..




jumaat:
-kerja dari kul 9am sampai 4pm
-6pm sampai umah,aku releks2 jap
-kul 9 siap packing2 barang dengan bnyk mcm pergi x nak balik2 dah.
-aku bertolak dari rumah pada pukul 11 malam
-sampai kerinchi kul 11.30 pickup raid bolala


sabtu:


-kul 12am bertolak gi ke highway plus
-kul 2am singgah ke tol ayer keroh melaka minum2
-kul 3am exit tol ayer hitam
-kul 5am sampai felda ape name dah lupe area kluang


-5.30am stop tepi jalan jap,aku tido 20 minit coz mate dah leh bukak,aku drive pun jap ke tengah and jap ke tepi..so untuk keselamatan benti tido jap


-7.00 aku sampai jety mersing,so jeti tue masih tutup aku gi cri kedai makan breakfast dulu..lepak kedai mamak mkn mee goreng n megi goreng tongkat ali 2 harga 13.00 mahal x?standard la kan..


-kul 8.30 aku gi jety gi survey tiket bot ngn resort mane nak stay


-so tiket bot dah dapat,dia kate bot gerak dalam kul 12pm.so aku tanye resort mane yang ada..dia kate semua full booking..so nebes gak aku,mane nak tido.xkan tido kat jeti..haha


-so dia kate lagi x pe dia cube check dulu.nanti ape2 dia call aku balik
-skang masih kul 9.00am nak tunggu ferry datang kul 12..mane nak pergi?
-so aku gi jalan2 kat mersing tue dulu..kul 10.30 aku breakfast lagi..orang breakfast sekali aku 2 kali,badan x tuff gak


-10.45am aku jalan2 kat kawasan dekat area ferry tue..so aku nampak satu tempat untuk pertanyaan bilik kosong..so aku try la tnye de x bilik kosong..selamat ade..fuh!!syukur..so aku amik bilik beraircond rm 110+30 utk caj tambahan jadi bilik aku 1 malam 140.raid pula amik bilik rm50.00..bilik 50.00 tue tinggal 1 je..cis jimat raid..aku gak yang kene bayar lebeh....


-11.30am aku gi cari tempat nak park kete..


-11.45am aku menempet kat jetty tue..tunggu ferry datang..dah la panas..giler kul 1 baru sampai...jadi ikan masin aku kat situ


-kul 1.15pm ferry tu bertolak ke pulau tioman,yez x saba aku nak lihat tioman lagu mane,diaorng cakap perjalanan naik ferry ke tioman amik mase 2 jam setengah memang lame..aku dah x sabar ni..


-kul 3.30pm aku sampai jety kampung salang in..kuar je dari ferry tue,peh cantik giler tempat ni..air laut jerneh nampak terumbu karang dan ikan berenang-renang kuak lentang..siap ketam pun tunjuk peace kat aku..x sabar aku ngn raid nak terjun ke laut tue..ape-ape pun kene check in dulu letak barang kemudian makan dulu..perut dah lapar giler ni..




-4.00pm check in simpan barang,tukar baju semua..gi makan kenyang-kenyang..


-5.30pm gi mandi dan berjemur supaya kulit bertambah hitam utk menyerlahkan lagi keseksian body aku ini..mane la tahu sangkut sorang 2 minah salleh dri german ker...memang bez mandi..air jerneh giler..so aku berenang dengan riang nye..bermain dengan ikan2 yg comel2 belaka..


-7.30 pm jalan2 tepi pantai..pastue sambung balik mandi air laut tue..kulit sampai kecut,


-8.00pm naik ke darat balik ke biulik mandi2 bersiap nak gi dinner..raid ajak aku gi berbeque kat bistro tepi pantai and berparti kat tepi pantai..mane la tahu ade rezeki ke..hahaha(gelak jahat tue)..aku pun set je...


-kul 8.30pm selesai mandi,bancuh horliks 3 in aku beli kat 7e,minum secawen,lepak depan bilik tengok unggas malam..mate rase layu lak..so masuk dalam bilik bukak air cond sesejuk rase,aku lelap kejap...




ahad:


-9am aku baru bangun..hantu aku tertido,abiz plan mlm td..x dpt gi dinner n berbeque,x dapat berparty..semua x dapat..hangin tol aku..tanya raid nape x kejutkan aku..dia kate dah ketuk pintu bilik aku x menyahut...stress rase x dpt gi..


-1030am aku gi breakfast tepi pantai.raid ajak aku gi snookerling..so aku on kan je..snookerling kul 11am


-11am bersiap nak gi snookerling,naik bot yng dipanggil speedbot,memang laju,melayang-layang aku ats bot tue..gi tengah2 pulau....memang bez,sampai je tengah2 pulau air kat kawasan tue sangat la jernih..bleh nampak ke dasar..dalam memang la sangat dalam,aku cube selam ke dasar memang x sampai sebab tekanan,sakit telingga...aku bermain dengan ikan2 disana,mula2 cuak gak tengok ikan besar2 yng datang..siap brader bot tue cakap kalu nasib baik boleh la nampak jerung..giler x nak aku tengok jerung dekat2,buat kene ngap x pasal-pasal arwah..aku snookerling x ingat dunia,cantik sangat permandangan kat dasar laut tue..terumbu karang yng hidup,ikan yang cantik,pelbagai warna ade..sangat indah..


-3pm kemblai ke darat lepas pusing 3 pulau untuk snokeling...ish malas la aku nak taip lagi....lepas tue banyak la aktiviti aku buat..dan balik semula ke kl dan sempat lagi aku update entri ni...sekian ....




























ade banyak lagi pic yang cantik-cantik..nanti aku upload lagi.....

Thursday, May 10, 2012

penat dan sengal2!!~~





semalam aku aku daki bukit,pagi ni aku kerja,adoyai,badan x berapa nak stabil..semua sengal2,kaki melecet,lenguh-lenguh sangat memenatkan,nak amik mc malas la pula,so gi je keje,comform keje ala kadar je ni..tapi semalam memang bez,sangat la bez..thankz to myfrenz invite aku gi hicking,dengar citer nex plan nak gi daki bukit lain pula..so aku dah mula suka aktiviti hicking ni,jadi aku nak belaja serba sedikit asas hicking ni supaya x la penat dan sengal2 badan..so pendaki beginner mcm aku ni kene banyak belajar cara nak mendaki dengan betul dan selamat...so aktiviti ni banyak mengajar aku erti sabar dan tenang...kepuasan yang aku dapat bila dah sampai ke puncak..boleh jerit sekuat hati..tengok keindahan alam,bukan senang nak sampai ke puncak kalau x banyak sabar...so pada sape2 yang suka sukan lasak,korang patut cube aktiviti nie..kompem korang enjoy...sekian wasalam...

Wednesday, May 9, 2012

bermain dibukit tabo

ai dah lama aku x post entri..coz lappy aku ada problem sikit..tadi aku gi hicking kat bukit ape name nye ntah..sangat la penat..melecet abiz semua kaki..salah pakai kasut..then sangat la penat..tapi aku tetap enjoy!!sini aku uploadkan beberape keping utk korang sangat la awesome!!