Saturday, April 21, 2012

laksa made in sarawak + semenanjung

korang penah makan laksa utara kan?sini aku nak share sikit ngn korang..laksa yang aku buat ni berbeza ngn laksa sarawak dan juga laksa semenanjung..laksa ni kalau korang makan sekali pasti nak lagi.ok sini aku citer sikit pasal laksa aku ni..rasa dia amat berbeza sekali dgn laksa semenanjung dan juga laksa sarawak,kalau korang cari kat mana-mana kedai memang x jumpa coz ni home made..laksa ni kuah dia sama je dengan laksa utara tapi dari segi rasa dan alakat dia memang lain sama sekali..coz dia ade cili yang telah digoreng dan juga carrot n kacang yang juga telah digoreng..kalau korang campur semua memang dah nampak macam spaghetti..tapi dari segi rasa dia akan rase pedas dan juga ranggup bila korang masuk dalam mulut korang..bagi sesiapa yg memang minat makan pedas-pedas,korang boleh la letak cili goreng tue banyak-banyak...so sini aku ade attach kan bebrapa keping gambar.....klik kat tajuk utama untuk tengok gambar yang lain....






camne pic sate leh sesat?
serius xtipu korang  sangat sedap giler..comform berair lidah korang kalau makan laksa ni....

2 comments:

  1. npk myelerakn rs msti sdp kn....blh ar share resepinye : )

    ReplyDelete
  2. nyum.....nyummm look osome

    ReplyDelete