Thursday, March 29, 2012

share my story!!!

Dulu lepas abis study aku penah buka restoran ni..aku share patner ngn adik aku...aku bukak kedai nie x lama,aku rasa dalam 8 bulan disebabkan pergolakkan dalaman..disebabkan hal nie aku ngn adik aku jadi renggang...so cuma aku nak bagi tips kat korang...bisnes tue biarlah bersungguh-sungguh..maybe time ni aku muda lagi..x berapa pandai nak handle..orang kate kalau nak bisnes mula la dari bawah amik pengalaman..so dari pengalaman nie aku dah banyak belajar...kalau korang nak tahu semua aku buat sendiri tau..x de mintak tolong sape-sape..start dari arrange kedai..buat lesen perniagaan,daftar kat sssm,daftar kat majlis,deko-deko,konsep restoran..semua la aku buat sendiri...kalau korang nak tahu restoran ni tutup bukan sebab x ramai orang..tapi sebab pergolakkan yg x dapat aku citer kat sini..memang untung...tapi kesilapan aku..merosakkan segala-gala nya....biasa la budak muda...fikir x abis..tahu nak enjoy je....rugi mase..rugi duit..banyak juga la duit aku abiz kat sini....so korang kalau nak bisnes boleh mintak khidmat nasihat aku...sebab aku dah ade pengalaman..hehe.....inquiry je ape-ape..insyallah aku jawab dgn ikhlas.....






night view

interframe jap haha

mase ni 1st day open

1 hary before grand opening

ini la menu restoran aku..gempak kan

alamak viva hitam

cantik x deko-deko aku

aku sebagai tauke..hehe

Add caption

ssm lesen
Ramai kan..belom malam lagi

2 comments: