Thursday, December 13, 2012

Holiday hujung tahun...

So baru-baru ni aku ada pergi becuti di tioman,kali ni di sun beach,selama 3 hari 2 malam,so percutian kali nie amat mengkecewa kan,x la best mcm aku gi sebelum ni.lagi pun time aku gi bln 12,time musim tengkujuh so memang la x bez..banyak aktiviti ditutup,snorkeling tepi pantai je lah,sebab diaorang tutup semua...sangat merugikan..so aku nasihat kat korang klu nak gi gi lah time bln 5..time tue sangat ok nak gi bercuti..

So next plan percutian aku akan datang mungkin krabi island thailand insya allah..kat sini aku serta bebrape keping gambar untuk tontonan korang semua..sekian wasalam



















Thursday, December 6, 2012

Demi masa


Demi masa...

semakin hari semakin tua..hehehe...tua ke?tua kot...banyak bende aku nak buat..tapi takut x ckup mase..entahla lately ni aku rase x sedap hati je..macam ade sumting yg akan berlaku kat diri aku..semua bende aku nak buat dengan cepat..emosi pun x stabil..klu rase hepy,hepy sangat..klu rase rimas sangat merimaskan..."haih...selalu sangat aku mengeluh ni.."

kadang rasa risau sangat dgn diri ni...asyik ingat mase je...dalam mengingati mase,aku nak wat semua bende yg aku rase nak buat,tapi otak selalu berfikir sempat kah aku nak buat?ape la yg aku fikirkan aku pun x tahu...kadang2 rase penat juga mcm ni...mcm ade sumting yg akan berlaku...

Adakah yg sebenarnya aku lali dan alpa dengan duniawi?adakah aku manusia yg tidak pernah bersyukur?adakah aku manusia yg lupa diri?adakah aku manusia yg bongkak dgn apa yg aku miliki?adakah disebabkan semua ni aku rasa mcm ada sumting yg akan berlaku..semoga aku jauh dri rasa-rasa angkuh dan sebagainya.


Ya ALLAH aku mohon doa darimu supaya lindungi lah aku dari perkara-perkara buruk...dan juga kepada KAU juga aku berserah pada qada dan qadar...AMIN....

-----------------------------------------------------------------
DOA Kesejahteraan

Ya Allah, kami mohon kepadaMu, agar diperelokkan agama yang menjadi pegangan urusan hidup kami, dunia yang menjadi tempat sementara hidup kami, akhirat yang menjadi tempat kami akan kembali, jadikanlah hidup ini untuk menambahkan kebaikan dan mati kami untuk merehatkan diri dari segala keburukan.
Ya Allah, perbaikilah diri antara kami, jinakkanlah antara hati kami, tunjukkanlah kami jalan yang selamat, selamatkan kami daripada kegelapan kepada yang terang, jauhkanlah kami daripada perbuatan keji, baik yang nampak, mahupun yang tersembunyi, ya Allah, limpahkan keberkatan kepada kami, pendengaran dan penglihatan kami, para isteri dan anak-anak kami, sahabat handai dan rakan taulan kami serta pemimpin kami yang telah berjasa kepada kami.

SOURCE:MR.GOOGLE

Tuesday, December 4, 2012

Owh My Entri

Ahhh agak lama x update entri..agak malas nak menaip..tapi utnuk mensucikan semula sesawang di blog aku ni,aku pun update la sikit...so cite mcm ni..pagi ni aku masuk keje,terbuka la satu lagu ni...alahai suka pula aku dengar..so aku pun ulang 3-4 kali...jadi sangat la bez...terkenang kembali zaman2 muda-mudi..hehehe mcm tua je kan..tp tue lah aku x tahu nak ckp mcm mane perasaan yg aku rase bila dengar lagu ni..unik sangat..rase dah lame perasaan mcm tu aku x rase...hahaha sory terjiwang...xoxo

so x lama lagi nak tahun baru kan..so aku mencari idea untuk berazam..hehehe...klu korang ade idea sila kemuka kan...so untuk cite thn 2012 aku rase ok la bg aku..nak kate banyak bez sangat pun x la bez sangat..boleh la sikit2..ade baik buruk..biasa la circle of life kan...

so utk tahun 2013 ni aku akan buat life aku bertambah menarik tertarik dan memang debom...dan akan menghargai sesuatu..tiada istilah main2 dah..al maklum lah umur semakin meningkat...banyak perlu perubahan..perubahan utntuk kebaikkan dan kesenangan..korang ape lagi sila lah doa2 kan yg terbaik  utk life aku...aku pun sentiasa mendoakan kebaikan untuk korang..insyallah...heeeee

oklah sini aku bg link lagu yg aku dengar tue..klik disini  

so free nanti aku update lagi entri ini......

Saturday, October 6, 2012

im bek.....im bek......???





ahhhhhhh....rasa agak lama aku x update entri aku kat sini..lately ni rasa malas je menaip dan berfikir untuk buat entri..so arini aku demam stay kat umah je..jadi jari jemari aku arini terasa gatal nak updated kat sini....erm ape ya aku nak cerita kan......

erm ok..aku cite hal2 aku je lah...life semakin ok dan menarik..menarik dari semua segi,keawangan...kerja dan bla...bla...so aku suka dengan aku life aku skanh...releks dan tenang..syukur alhamdulilah...semua rezeki dan puji-pujian datang dri Tuhan Yang Maha ESA...aku harap akan kekal sampai bila2...tapi.....x semua perkara yg indah akn berkekalan..pasti akan berlaku perkara yg x indah....dan buruk...lumrah kehidupan manusia...aku hanya mampu tunggu dan lihat ape yg akan berlaku selepas ni....

ape yang penting kesusahan atau musibah yg akan berlaku nanti,aku anggap salah satu asam garam dalam kehidupan...ape yg penting  aku perlu ingat setiap musibah pasti ade jalan penyelesaian kerana aku yakin setiap kesusahan yg aku alami kerana Allah masih menyayangi aku,supaya aku ingat siapa aku?Apakah tujuan hidup aku?dan benarkah aku berada dilandasan yg benar...supaya kehidupan aku dirahmati..insyallah..

Meniti hari demi hari..tahun demi tahun...aku sering tertanya..apakah pencapain kehidupan terbersar dalam kehidupan aku?adakah aku seorang yg berjaya?adakah aku seorang yg berguna?jawapan itu aku masih tercari-cari lagi...biarlah sampai hujung nyawa aku akan sentiasa persoalkan diri aku utk soalan begitu supaya memberi semangat yg lebih untuk aku memajukan diri aku...Bukan maksud aku tidak bersyukur ape yg aku ada sekarang,cuma aku ingin pastikan aku benar2 berjaya dan perolehi apa yg patut aku kecapi...

sampai sini saje entri aku kali ini..supaya kalian semua dapat doakan yg terbaik utk diri aku dan juga diri kalian...semoga Allah merahmati kita semua..insyallah..amin.....

Sunday, July 15, 2012

new job osome~~

new office my room


ah~~ selamat bertemu kembali..lately ni jarang-jarang aku update entri kat blog ni..dulu keje aku bnyk bosan,so banyak la mase terluang aku nak update entri blog..so entri aku kali ni nak citer about new job aku.so skang ni aku dah keje kat tembat baru yang aku sangat rasa secure untuk future aku..keje aku ni senang je,just monitor server satellite and wat sikit basic troubleshooting kalau de prob dari sistem aku..keje ni sangat lah senang lenang..releks banyak...kebanyak kan mase aku lepak depan pc je...persekitaran berkerja pun menarik jugak,happening juz x de bunga yg menyerikan tempat ni...majoriti semua yang keje kat sini semua lelaki..hahaha..bunyi macam gay kan...hahahha..tapi ok la semua laki,x yah nak hemsem2 sangat gi opis...so kalai ini saje entri aku kali ni..agagk2 bosan2 aku update lagi....

Wednesday, July 4, 2012

julai rocking

rasa nye lama aku x update entri untuk blog aku ni..so aku ade banyak mase skang ni..jadi aku nak updated..ok start dari bulan nye cite..so sepatut nya aku gi training untuk pulapol..tapi ada hal-hal yang x dapat dielak kan,aku pun x jadi la gi..so bulan ni 6 ni adalah bulan yang palaing worse untuk aku..boleh membaraikan otak bulan ni nye prob..so time aku sangat lah down-down...aku lepak umah je bulan 6 tue..serius aku cakap aku kuat untuk beli makan,yang selebeh nya aku terperap dalam bilik..so after ok aku pun apply new job..so now 2/7 aku dah start keje ditempat yang baru..mungkin allah nak bagi aku rezeki aku dapat better offer n good benefit for aku nye future..seriusly aku sangat suka ngn kerja baru aku...bak kate orng putih so fucking goof for living future..hehehe..ye ke omputih cakap mcm tue..owh my english..keh..keh...ape pun aku malas nak pandang belakang lagi..nak pandang depan je for my future..x nak main2 lagi..x nak ape2 yang boleh merosakkan mase depan aku..so i luf my new job...hehehe..tamatr sudah entri aku kali ni..korang mesti rindu aku kan..hahaha...sekian salam....

Monday, May 21, 2012

bulan 5 yang indah!!



bulan 5 ni bulan yang paling best bagi aku ..banyak kenangan manis aku bulan 5 ni..walau bulan 5 ni aku banyak keluar duit dari mennyimpan,tapi aku rasa hepy sangat...masuk je awal bulan 5 aritu sampai skang macam2 hal dah berlaku..semua bende yang baik2 pula tue..belum lagi yang x baek..tapi bak kate  orang kita akn jumpa juga bulan yang x baek..bulan yang akn mengdownkan kita...sebelum sampai ke bulan tue baik aku hayati saki baki bulan 5 ni..ape-pun aku sangat sayang bulan 5 kali ni..semoga berkekalan sampai hujung tahun ni..sekian wasalam.....

Friday, May 18, 2012

aksi panas!!!

wajib tonton

-actor by aspa bulu


layan lah video ini ya..............

Monday, May 14, 2012

fall in love wif tioman



arghhh tioman,kenapa mesti aku kerja arini..aku baru nak lanjutkan percutian aku...sangat la bez tioman tue...x sangka aku dah jatuh cinta kat tempat tue..cantik,indah,tenang dan sangat la bez..walaupun aku gi hanya sekejap tapi haty sangat la terasa riang sekali..giler bez!!suke pempuan pun x rase macam nie..ya aku dah jatuh cinta dengan tioman....hebat sekali ciptaan tuhan yang maha esa..ok sini aku nak short story kan pecutian aku di tioman..




jumaat:
-kerja dari kul 9am sampai 4pm
-6pm sampai umah,aku releks2 jap
-kul 9 siap packing2 barang dengan bnyk mcm pergi x nak balik2 dah.
-aku bertolak dari rumah pada pukul 11 malam
-sampai kerinchi kul 11.30 pickup raid bolala


sabtu:


-kul 12am bertolak gi ke highway plus
-kul 2am singgah ke tol ayer keroh melaka minum2
-kul 3am exit tol ayer hitam
-kul 5am sampai felda ape name dah lupe area kluang


-5.30am stop tepi jalan jap,aku tido 20 minit coz mate dah leh bukak,aku drive pun jap ke tengah and jap ke tepi..so untuk keselamatan benti tido jap


-7.00 aku sampai jety mersing,so jeti tue masih tutup aku gi cri kedai makan breakfast dulu..lepak kedai mamak mkn mee goreng n megi goreng tongkat ali 2 harga 13.00 mahal x?standard la kan..


-kul 8.30 aku gi jety gi survey tiket bot ngn resort mane nak stay


-so tiket bot dah dapat,dia kate bot gerak dalam kul 12pm.so aku tanye resort mane yang ada..dia kate semua full booking..so nebes gak aku,mane nak tido.xkan tido kat jeti..haha


-so dia kate lagi x pe dia cube check dulu.nanti ape2 dia call aku balik
-skang masih kul 9.00am nak tunggu ferry datang kul 12..mane nak pergi?
-so aku gi jalan2 kat mersing tue dulu..kul 10.30 aku breakfast lagi..orang breakfast sekali aku 2 kali,badan x tuff gak


-10.45am aku jalan2 kat kawasan dekat area ferry tue..so aku nampak satu tempat untuk pertanyaan bilik kosong..so aku try la tnye de x bilik kosong..selamat ade..fuh!!syukur..so aku amik bilik beraircond rm 110+30 utk caj tambahan jadi bilik aku 1 malam 140.raid pula amik bilik rm50.00..bilik 50.00 tue tinggal 1 je..cis jimat raid..aku gak yang kene bayar lebeh....


-11.30am aku gi cari tempat nak park kete..


-11.45am aku menempet kat jetty tue..tunggu ferry datang..dah la panas..giler kul 1 baru sampai...jadi ikan masin aku kat situ


-kul 1.15pm ferry tu bertolak ke pulau tioman,yez x saba aku nak lihat tioman lagu mane,diaorng cakap perjalanan naik ferry ke tioman amik mase 2 jam setengah memang lame..aku dah x sabar ni..


-kul 3.30pm aku sampai jety kampung salang in..kuar je dari ferry tue,peh cantik giler tempat ni..air laut jerneh nampak terumbu karang dan ikan berenang-renang kuak lentang..siap ketam pun tunjuk peace kat aku..x sabar aku ngn raid nak terjun ke laut tue..ape-ape pun kene check in dulu letak barang kemudian makan dulu..perut dah lapar giler ni..




-4.00pm check in simpan barang,tukar baju semua..gi makan kenyang-kenyang..


-5.30pm gi mandi dan berjemur supaya kulit bertambah hitam utk menyerlahkan lagi keseksian body aku ini..mane la tahu sangkut sorang 2 minah salleh dri german ker...memang bez mandi..air jerneh giler..so aku berenang dengan riang nye..bermain dengan ikan2 yg comel2 belaka..


-7.30 pm jalan2 tepi pantai..pastue sambung balik mandi air laut tue..kulit sampai kecut,


-8.00pm naik ke darat balik ke biulik mandi2 bersiap nak gi dinner..raid ajak aku gi berbeque kat bistro tepi pantai and berparti kat tepi pantai..mane la tahu ade rezeki ke..hahaha(gelak jahat tue)..aku pun set je...


-kul 8.30pm selesai mandi,bancuh horliks 3 in aku beli kat 7e,minum secawen,lepak depan bilik tengok unggas malam..mate rase layu lak..so masuk dalam bilik bukak air cond sesejuk rase,aku lelap kejap...




ahad:


-9am aku baru bangun..hantu aku tertido,abiz plan mlm td..x dpt gi dinner n berbeque,x dapat berparty..semua x dapat..hangin tol aku..tanya raid nape x kejutkan aku..dia kate dah ketuk pintu bilik aku x menyahut...stress rase x dpt gi..


-1030am aku gi breakfast tepi pantai.raid ajak aku gi snookerling..so aku on kan je..snookerling kul 11am


-11am bersiap nak gi snookerling,naik bot yng dipanggil speedbot,memang laju,melayang-layang aku ats bot tue..gi tengah2 pulau....memang bez,sampai je tengah2 pulau air kat kawasan tue sangat la jernih..bleh nampak ke dasar..dalam memang la sangat dalam,aku cube selam ke dasar memang x sampai sebab tekanan,sakit telingga...aku bermain dengan ikan2 disana,mula2 cuak gak tengok ikan besar2 yng datang..siap brader bot tue cakap kalu nasib baik boleh la nampak jerung..giler x nak aku tengok jerung dekat2,buat kene ngap x pasal-pasal arwah..aku snookerling x ingat dunia,cantik sangat permandangan kat dasar laut tue..terumbu karang yng hidup,ikan yang cantik,pelbagai warna ade..sangat indah..


-3pm kemblai ke darat lepas pusing 3 pulau untuk snokeling...ish malas la aku nak taip lagi....lepas tue banyak la aktiviti aku buat..dan balik semula ke kl dan sempat lagi aku update entri ni...sekian ....




























ade banyak lagi pic yang cantik-cantik..nanti aku upload lagi.....